pondělí 2. května 2011

Breaking News - Usama Bin Ládin zabit

Normálně bych napsal nový článek až někdy v polovině května, ale toto přátelé...Ano, je to tak - Bin Ládin je mrtev!
Proč to vůbec píšu? No, nějak mě zachvátila ta vlna patrionalismu a amerického vlastenectví, že jako Čech tak nějak oslavuji s nimi.


Jak se to vůbec stalo? Po snad dvacetiletém hledání speciální americká jednotka (pravděpodobně oddíl Task Force) našla Bin Ládina ve svém domě i s rodinou v jednom Pákistánckém městečku, vzdálené přibližně 100 km od hlavního města Pákistánu. Samotný Bin Ládin podle informací skončil s kulkou v čele, a byl při všech muslimských tradicích pohřben do moře.
To z toho důvodu, aby se jeho případný hrob nestal poutním místem.
Smrt tohoto teroristy dala velkou ránu organizaci Al-Kaidá, která byla zodpovědná za teroristický útok na dvojčata 11. září 2001. Mommentálně po celém USA i světě probíhají spontánní oslavy, hlavně tedy v USA - slaví se hlavně v New York City kde většina oslav probíhá na Times Square nebo u památníku dvojčat. Pak také ve Washingtonu, kde se slaví převážně za plotem Bílého domu.


Sám tuto informaci o Bin Ládinově smrti potvrdil i prezident USA Barrack Obama, který to sdělil celému světu v mimořádné tiskové konferenci v Washingtonu D.C.
Jaké ale jeho smrt může mít následky? Už se objevili informace, že Al-Kaidá chystá odvetný útok, teda osobně bych jednoho dne chtěl vidět New York pohromadě, ne se koukat např. na fotografie Empire Statu Building z roku 2011. Je tu ale také možnost, jako ze scénáře počítačové hry Call Of Duty (Modern Warfare, Modern Warfare 2), že se najde někdo silnější než Bin Ládin, a začne jeho zlo šířit ještě tvrději, udělat z něho v Pákistánu hrdinu, a začít dělat plány na rozpoutání další světové války mezi USA a Ruskem, kde by mohla začít jaderná válka. Odporný scénář.


Jak se však říká, opakovaný vtip již není vtipem, a tak si myslím, že by možná zde nějaký pokus o další teroristický útok mohl být, však by to byl jen pokus, protože s dnešní bezpečností na letištích a v letadlech se útok nepovede. Snad by mohl být už klid. Jak už jsem zde psal, nyní slavme a užívejme si klidu. Task Force Rulezzz!